Начин на приготвяне
Оризът, прясното мляко, захарта и солта се смесват в една тенджерка и се сваряват.
След като омекне оризът, се сваля тенджерката от котлона и отгоре се слага малко масло.
Сервира се в малки чинийки поръсен с канела или сироп от череши.
Използвайте сортове ориз, които бързо се сваряват.
Коментари
да пишете глупости.Ориза има достатъчно ВИСОК ГЛИКЕМИЧЕН ИНДЕКС, което даже НЕ Е ПОЛЕЗНО,за да се тъпчете още и с обикновена рафинирана ЗАХАР/ бялата отрова /. Но проблема си е лично Ваш!Нищо лично, но се подразних о
т некомпетентни глупости.Всеки един готвач го знае това за солта и захарта кога се слагат!Захарта сложена с ориза, не прави нищо друго освен да го направи като клей, без да попие каквото трябва веднага, това усложнява и удължава готвенето, ще Ви хрупа даже ако не варите дълго, а това е още една предпоставка за още по-висок гликемичен индекс, което е още по- вредно!!!