Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с бадеми и рукола

Песто с бадеми и рукола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Песто с бадеми и рукола2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Страхотно свежо песто, подходящо за овкусяване на зеленчуци или паста"

Необходими продукти

  • босилек - 1/2 връзка
  • бадеми - 100 грама (белени)
  • пармезан - 4 с.л.
  • рукола - 1 шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - до желаната гъстота
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте босилека и руколата, подсушете ги. Махнете дебелите дръжки, а листата поставете в блендер.

Добавете солта, малко зехтин, чесъна и бадемите. Пасирайте.

Прибавете пармезана и сипете още зехтин, за да се получи желаната консистенция.

Пестото може да се използва за овкусяване на паста. В този случай го оставете леко по-гъсто.

Ако пък ще го използвате като сос за зеленчуци или салата, може да го разредите с повече зехтин и малко лимонов сок.

Пестото с бадеми и рукола е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: