Царевична супа с миди

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
02/08/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо535
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се отцеждат. Виното се кипва. Добавят се мидите, котлонът се намалява, и всичко се разбърква, докато цялото вино не се изпари. Морковите се обелват и се режат на тънки кръгчета.

Лукът се реже на ситно и се запържва заедно с морковите за 3 минути при непрекъснато бъркане. Котлонът се намалява до минимум, сместа се покрива с капак и се оставя на котлона. Кипва се половин литра вода и се добавя царевицата заедно със сока от консервата. Вари се 3 минути.

Бульонът се прецежда. Три четвърти от царевицата се добавят към задушените зеленчуци. Задушават се още 2 минути и се свалят от котлона. Всичко се пасира и се добавя към прецедения бульон.

Добавя се млякото, дафиновият лист и всичко се кипва. Котлонът се намалява, добавят се мидите и останалата царевица и след 5 минути супата се сваля от огъня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар