Профитероли с крем от сьомга

15/07/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за крема
  • сьомга - 400 г филе от
  • масло - 50 г
  • сметана - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • копър - 1 връзка
  • за тестото
  • вода - 250 мл
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 бр. (жълтъци)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солта, захарта и водата се смесват. Добавя се маслото. Всичко се слага на бавен огън и се кипва при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. След като кипне, се добавя брашното и се бърка, докато сместа не започне да се отделя от стените на съда.

Маха се от котлона и при бъркане на тестото се добавя 1 жълтък. Продължава да се бърка около минута. Същото се прави и с останалите жълтъци, които се добавят един по един. Тестото се шприцова на кръгчета на разстояние около 4 см едно от друго.

Пекат се 20 минути на 180 градуса. Профитеролите се набождат, за да излезе парата. Слагат се на решетка да изстинат. На изстиналите профитероли се отрязват капачетата.

Сьомгата се сварява и се разбива със сметаната и маслото до пюре. Добавя се нарязаният на ситно копър и солта. Разбърква се и с този крем се пълнят профитеролите. Леко се покриват с капачетата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар