ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Профитероли с крем от сьомга

Профитероли с крем от сьомга

Марина НордМарина Норд
Новак
1k32527447
Профитероли с крем от сьомга
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за крема
  • сьомга - 400 г филе от
  • масло - 50 г
  • сметана - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • копър - 1 връзка
  • за тестото
  • вода - 250 мл
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 бр. (жълтъци)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солта, захарта и водата се смесват. Добавя се маслото. Всичко се слага на бавен огън и се кипва при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. След като кипне, се добавя брашното и се бърка, докато сместа не започне да се отделя от стените на съда.

Маха се от котлона и при бъркане на тестото се добавя 1 жълтък. Продължава да се бърка около минута. Същото се прави и с останалите жълтъци, които се добавят един по един. Тестото се шприцова на кръгчета на разстояние около 4 см едно от друго.

Пекат се 20 минути на 180 градуса. Профитеролите се набождат, за да излезе парата. Слагат се на решетка да изстинат. На изстиналите профитероли се отрязват капачетата.

Сьомгата се сварява и се разбива със сметаната и маслото до пюре. Добавя се нарязаният на ситно копър и солта. Разбърква се и с този крем се пълнят профитеролите. Леко се покриват с капачетата.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: