Щрудел с бисквити

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Щрудел с бисквити2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета
"Готови сме да се подложим на всякакви експеременти с щрудел. Тежка работа, но все някой трябва да се жертва!"

Необходими продукти

  • кори - 1 пакет БЕЛЛА
  • маргарин - течен 3 с.л. БЕЛЛА
  • ябълки - 1/2 кг. обелени и настъргани;
  • бисквити - 5 бр. натрошени
  • орехи - счукани ядки
  • захар - 150 гр.
  • канела - 1 пакетче на прах.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180°С (160°С с обдухване). Смесете ситно натрошените бисквити с ореховите ядки, канелата и захарта в голяма купа. Към тях добавете настърганите ябълки и отново разбъркайте добре.

Намажете една кора с маргарин до средата и я прегънете на две, така че да слепите намазаната и ненамазаната половина. Намажете с маргарина и получената двойна кора и разстелете върху нея 1/6 част от ябълковата смес. Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с маргарин и покрита с хартия за печене тавичка.

Повторете същото с останалите кори.

Печете 20-25 мин, докато щруделът добие златист цвят.

Поднесете топъл или студен, поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.

Рейтинг

4.8
510
43
30
20
10
Дай твоята оценка: