Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Зеленчукови кюфтета с броколи и пармезан

Зеленчукови кюфтета с броколи и пармезан

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Зеленчукови кюфтета с броколи и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни кюфтенца от броколи със задължителна добавка към тях - любимия чеснов сос"

Необходими продукти

  • броколи - 300 грама
  • яйца - 1 брой
  • пармезан - 50 грама
  • киноа - 100 грама
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • копър
  • къри
  • сол
  • млечен сос
  • цедено кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете броколите на розички, измийте и ги бланширайте за 5 минути във вряща подсолена вода.

Потопете ги веднага в студена вода и ги оставете да се отцедят в гевгир.

Междувременно измийте киноата и я сварете в 2 чаши леко подослена вода - 15-тина минути са достатъчни.

Нарежете на ситно броколите и ги смесете с отцедната киноа, яйцето, лъжица брашно, пармезана и наситнените копър и магданоз. Овкусете сместа със сол и черен пипер.

Разбъркайте и оформете зеленчукови кюфтета.

Сложете хартия за печене в тава и наредете кюфтенцата. Полейте ги със зехтин.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете кюфтетата от броколи до готовност - около половин час.

През това време пригответе млечния сос, като смесите необходимите продукти за него.

Зеленчуковите кюфтета с броколи и пармезан са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: