Начин на приготвяне
Разделете броколите на розички, измийте и ги бланширайте за 5 минути във вряща подсолена вода.
Потопете ги веднага в студена вода и ги оставете да се отцедят в гевгир.
Междувременно измийте киноата и я сварете в 2 чаши леко подослена вода - 15-тина минути са достатъчни.
Нарежете на ситно броколите и ги смесете с отцедната киноа, яйцето, лъжица брашно, пармезана и наситнените копър и магданоз. Овкусете сместа със сол и черен пипер.
Разбъркайте и оформете зеленчукови кюфтета.
Сложете хартия за печене в тава и наредете кюфтенцата. Полейте ги със зехтин.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете кюфтетата от броколи до готовност - около половин час.
През това време пригответе млечния сос, като смесите необходимите продукти за него.
Зеленчуковите кюфтета с броколи и пармезан са готови.