Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Екзотичен шницел от сьомга

Екзотичен шницел от сьомга

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Екзотичен шницел от сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето това си е необикновен шницел"

Необходими продукти

  • сьомга - 500 г филе от
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • брашно - 1 с.л.
  • къри - ¼ ч.л.
  • масло - 30 г
  • олио - 30 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 3 ч.ч. рибен
  • орехи - 50 г (смлени)
  • куркума - на върха на ножа
  • манго - 1 бр.
  • червен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • топено сирене - 50 г
  • сметана - 100 г
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се нарязва на ситно заедно с лука, добавят се червеният пипер, солта, сокът от лимона, жълтъкът, брашното и кърито. Оформят се шницели и се запържват в смес от олиото и маслото.

Оризът се запържва леко, добавя се бульонът и се сварява до омекване. Добавят се смлените орехови ядки и куркумата. Мангото се нарязва и се запържва за 1 минута.

Топеното сирене се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и виното и след като се загрее, сместа се сваля от котлона. Рибата се сервира с ориз и сос, като се декорира със запържени резенчета манго.

Рейтинг

3.6
50
43
32
20
10
Дай твоята оценка: