Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Френска студена бобена супа

Френска студена бобена супа

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Френска студена бобена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 500 г бял
  • бульон - 500 г пилешки
  • сметана - 500 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • розмарин - 4 клонки
  • салвия - 4 листа
  • пилешки крилца - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • лед - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пилешки бульон от 1 литър вода и крилцата. Предварително накиснатият фасул се залива с топлия бульон и със сметаната. Добавя се розмаринът и салвията, солта и черният пипер, морковите и целината, лукът и чесънът, нарязани на ситно.

Варят се под капак на слаб огън 1 час. Вадят се салвията и розмаринът, a зеленчуците се пасират. Супата се охлажда и се оставя в хладилника. Сервира се в купи с няколко бучки лед. Във всяка купичка се слага по 1 крилце.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: