Постни кюфтета от леща

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Постни кюфтета от леща
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Постни вкусни кюфтенца, които гарантирано ще ви се усладят"

Необходими продукти

  • червена леща - 150 г
  • булгур - 30 г
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1 ч.л. (или 1 връзка)
  • олио - около 50 мл
  • овесени ядки - 4 с.л. (фини)
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • галета - около 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата и булгура в подсолена вода. Отцедете много добре.

Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 с.л. олио, добавете стрития на паста чесън, кърито и магданоза и разбъркайте.

Смесете булгура, лещата, лучената смес, овесените ядки (може да ги смелите в кафемелачка), червения пипер, сол и черен пипер на вкус.

От сместа оформете малки сплескани зеленчукови кюфтета, оваляйте ги в галета и запържете в олио до златисто от двете страни.

Сервирайте постните кюфтета от леща с постна майонеза или със салата по желание.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: