Кайсиево руло от бутертесто

Нина НордНина НордДжедай55
21/06/2014
"Да поканиш приятели на кафе, да ги почерпиш с парче кайсиево руло от бутертесто - ето това си е истинска класика "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо956
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кора с дебелина 3 милиметра. Сладкото се смесва с бадемите и се намазва върху тестото. Ръбовете на тестото се намазват с разбит жълтък.

Прави се руло и се притиска в краищата. Правят се разрези в горната част на рулото. Пече се в тава, изплакната с вода, до златиста коричка на 240 градуса. Захарта се смесва с канелата, маслото и виното и се кипва.

Царевичното брашно се смесва с 2 супени лъжици вода и се добавя във врящото мляко. Вари се 5 минути на слаб огън и се прецежда. С тази смес се намазва рулото и се сервира топло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар