Украински меденки с мак

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Украински меденки с мак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • мак - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сода - ½ ч.л.
  • за заливката
  • мак - 3 с.л.
  • мед - ½ ч.ч.
  • вода - ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две супени лъжици маково семе се заливат с гореща вода и се оставят за 20 минути. Отцеждат се. Яйцата се разбъркват с меда и се добавят брашното, млякото, маковото семе, содата и маслото.

Тестото се омесва и се разточва на кръгове с диаметър 10 сантиметра и дебелина половин сантиметър.

Пекат се на 200 градуса до златисто. Макът за заливката се счуква в хаванче, като се добавя водата по малко. Смесва се с меда и с тази смес се заливат начупените на парченца изстинали меденки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: