Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Шведски канелени кифлички

Шведски канелени кифлички

JuliyaJuliya
Новак
682651k95
Шведски канелени кифлички
Снимка: Juliya
1 / 5
01/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
9
"Поканете духа и уханието на Швеция у дома с тези канелени кифлички."

Необходими Продукти

  • брашно - 320 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • захар - 25 г + 50 г
  • краве масло - 50 г + 50 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • кардамон - 1 ч.л. смлян
  • канела - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйце - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате тестени сладости, опитайте тази вкусна скандинавска идея.

Нарежете маслото на кубчета и оставете на стайна температура, за да омекне.

Маята сипете в топлото мляко и я оставете да се активира.

В голяма купа пресейте брашното, добавете 25 г захар, кардамон, сол и разбъркайте.

Прибавете към сухите съставки млякото с маята и 50 г масло.

Омесете мекото тесто за кифлички и го оставете да втаса за час или докато удвои обема си.

Със статичен миксер или хлебопекарна измесването е по-лесно.

За плънката в купичка сложете 50 г масло, 50 г захар и 2 ч.л. канела и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Разточете тестото на правоъгълник с дебелина около 3 мм.

Разпределете равномерно целия пълнеж и прегънете по дължина.

Нарежете тестото на 9 лентички с ширина около 3-4 см и всяка лента разрежете през средата, като единият край оставите цял (вижте снимките).

Оформете кифличките с канела, подредете ги на разстояние една от друга в тава върху хартия за печене и ги оставете да втасват за 20-30 минути.

Преди печенето намажете всички кифлички с разбито яйце и ги поръсете със захар.

Печете на средно ниво в предварително загрята на 200 градуса фурна 15-20 минути.

Много ароматни, пухкави и внусни шведски канелени кифлички са готови.

Насладете се на този шедьовър от шведската кухня.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: