Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с пълнеж от сирена

Еклери с пълнеж от сирена

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Еклери с пълнеж от сирена
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Страхотни солени еклерчета - за следобедна закуска, за специални гости или просто, когато искате да се поглезите с нещо вкусно"

Необходими продукти

  • За еклерите
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 125 грама
  • вода - 160 мл
  • масло - 80 грама
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • За пълнежа
  • топено сирене - 100 грама
  • кашкавал - 200 грама
  • фета - 50 - 60 грама
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • домати - 1 брой
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе еклерите.

В тенджера сипете водата и маслото, загрейте ги. Когато маслото се разтопи, добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените. Добавете солта и захарта, разбъркайте и свалете от огъня.

След 10-тина минути започнете да добавяте яйцата - едно по едно, като не спирате да бъркате. Всяко следващо яйце се добавя, едва когато предишното се е усвоило напълно от сместа.

Прехвърлете пареното тесто в шприц. Сложете хартия за печене в тава и шприцовайте дълги еклерчета, като оставяте разстояние между тях.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете еклерите за 20-тина минути или до готовност. Изключете фурната, отворете леко вратичката и ги оставете вътре за още 10 минути.

Междувременно пригответе плънката. Намачкайте сирената и ги смесете с настъргания на ситно кашкавал. Овксуете с черен пипер, зехтин и лимонов сок.

Срежете на две всеки еклер и го напълнете със сместа. Поставете по тънък резен домат и похлупете с горната част.

Поднесете солените еклери в подходяща чиния за сервиране.

Еклерите с пълнеж от сирена са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: