Начин на приготвяне
Чашата, която ползвах, е с вместимост 150 мл.
Тези бисквити се приготвят много лесно, защото не се месят, а всичко се разбърква.
Първоначално разбийте яйцата със захарта и щипка сол с миксер, докато захарта се разтвори.
Прибавете постепенно киселото мляко, олиото, фреша от портокал и фино настъргана кора на един портокал, като разбърквате след всеки добавен продукт.
Накрая добавете двата вида брашно и бакпулвера, като бъркате с голяма дървена лъжица.
Получава се много гъсто лепкаво тесто.
С намазани с олио пръсти късайте от тестото и оформете топчета с големина на малко яйце.
Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга, защото при печене ще се разлеят.
След това разбийте 1 яйце и намажете бисквитите с помощта на силиконова четка и ги поръсете със захар и смлени орехи.
Сложете бисквитите да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 18-20 минути - до златист загар.
Портокаловите бисквити с лимец са готови.