Картофени пръчици със сусам

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
19/06/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, без да се обелват. След като изстинат, се обелват и се настъргват на едро. Добавя се брашното, яйцето, солта и черният пипер.

Всичко се разбърква добре. Отделно се смесват галетата и сусамът. С мокри ръце се оформят пръчици от тестото и се овалват в галетата.

Пържат се в загрята мазнина, като олиото трябва да покрива поне половината от височината на пръчиците.

Сервират се със сос, който се прави, като се смесят нарязаният на ситно чесън, солта, майонезата и сметаната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар