Омлет с охлюви

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Омлет с охлюви2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • охлюви - 500 г
  • вода - 600 мл
  • бяло вино - 600 мл
  • яйца - 6 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 5 г
  • сол - 5 г
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите се измиват и се сваряват във врящата с виното и оцета вода. Изваждат се, отцеждат се, изваждат се от черупките и се нарязват.

Добавят се към разбитите яйца и се изпържват в загрятия зехтин. Готовият омлет се поръсва със сол, черен пипер и накълцан магданоз и се сервира горещ.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: