Начин на приготвяне
Картофите се белят, нарязват на едри кубчета и се сваряват.
След като се сварят картофите, ги оцеждаме от водата, посоляваме ги и ги намачкваме с преса. Оставяме ги да изстинат.
След това овкусяваме с черен пипер, зеленчукова подправка, чубрица, нарязания лук, натрошеното сирене, 1 яйце, настърганите кашкавал и топено сирене.
Объркваме сместа и добавяме галета около 3 с.л. при нужда добавете още галета да стане гъста смес.
Пъхнете картофената смес в хладилника за 1 час. След това разбийте яйцата в купичка и в други две дълбоки чинии сипете галета и корнфлейкс.
Вземете от сместа с ръце и оформете картофени кюфтетата и всяко едно се овалва в галета, после в яйцата и накрая се овалва в корнфлейкс.
Изпържват се кюфтета в сгорещено олио.
Получават се чудесни хрупкави картофени кюфтета! Да ви е сладко!