Хрупкави картофени кюфтета

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Хрупкави картофени кюфтета
Снимка: Геновева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Получават се чудесни хрупкави картофени кюфтета! Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 2 стръка
  • краве сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • чубрица
  • галета - за овалване
  • корнфлейкс - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, нарязват на едри кубчета и се сваряват.

След като се сварят картофите, ги оцеждаме от водата, посоляваме ги и ги намачкваме с преса. Оставяме ги да изстинат.

След това овкусяваме с черен пипер, зеленчукова подправка, чубрица, нарязания лук, натрошеното сирене, 1 яйце, настърганите кашкавал и топено сирене.

Объркваме сместа и добавяме галета около 3 с.л. при нужда добавете още галета да стане гъста смес.

Пъхнете картофената смес в хладилника за 1 час. След това разбийте яйцата в купичка и в други две дълбоки чинии сипете галета и корнфлейкс.

Вземете от сместа с ръце и оформете картофени кюфтетата и всяко едно се овалва в галета, после в яйцата и накрая се овалва в корнфлейкс.

Изпържват се кюфтета в сгорещено олио.

Получават се чудесни хрупкави картофени кюфтета! Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: