Зелева супа с бекон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Зелева супа с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Беконът само го миришем и го ползваме за овкусяване, честна дума"

Необходими продукти

  • зеле - 1 глава
  • бекон - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • пащърнак - 50 г
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината, морковът и пащърнакът се нарязват и се пускат във вряща подсолена вода. Поръсва се с накълцаният магданоз и всичко се вари 5 минути.

Добавя се нарязаното на ситно зеле и се вари до омекване. Брашното се размива в доматеното пюре и малко вода и се добавя към супата, заедно със ситно нарязания бекон.

Супата се вари още малко и когато се свали от котлона, се добавя маслото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: