Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Виенска пилешка супа с крокети

Виенска пилешка супа с крокети

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Виенска пилешка супа с крокети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • корени - 1 връзка за супа
  • картофи - 8 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 1 с.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • лимонов сок - 50 мл
  • олио - 80 мл
  • галета - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се нарязва на парчета. Сварява се в подсолена вода. Добавя се нарязаният на ситно лук. Парчетата пиле се обезкостяват и бялото месо се нарязва на кубчета, а останалото се смила или се накълцва на ситно.

Корените за супа се нарязват и се задушават в загрятата мазнина, заедно с нарязаните на кубчета картофи. Заливат се с бульона от варенето на пилето и се добавя оризът и кубчетата месо. Когато оризът се свари, се изважда от супата и се смесва със смляното месо, яйцето, индийското орехче и черния пипер.

От сместа се оформят крокети, които се овалват в галета и се запържват. Във всяка порция при сервиране се слагат крокети и се заливат със супата. Овкусява се с лимонов сок.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: