Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с пушени гърди в ориз

Пъстърва с пушени гърди в ориз

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пъстърва с пушени гърди в ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • филе от пъстърва - 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 50 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ориз - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • пушени гърди - 200 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се посолява и се напоява с лимонов сок. Оризът се сварява в подсолена вода и когато изстине, към него се добавят настърганият на ренде кашкавал, яйцата, черният пипер и солта.

Половината от ориза се слага в намазана с мазнина тава, нарежда се рибното филе, отгоре се слагат киселите краставички, нарязани на тънко по дължина и се намазват със смес от доматеното пюре, настъргания лук и счукания чесън.

Покрива се с останалия ориз и върху него се нареждат ленти пушени гърди. Запича се във фурна за 25 минути на 200 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: