Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Мерлуза с магданоз

Мерлуза с магданоз

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Мерлуза с магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • мерлуза - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1/3 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива се и се слага в солена вряща вода. Ври около 20 минути, изважда се и се оставя да изстине.

Обезкостява се и се накъсва на големи продълговати парчета. Нарежда се в дълбока чиния на редове и върху всеки ред се поръсва изчистеният от дръжките и ситно нарязан магданоз.

Накрая се добавят олиото и сокът на лимона. Поднася се с подходяща гарнитура — варени картофи или рибен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: