Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от лапад с пуешко

Супа от лапад с пуешко

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Супа от лапад с пуешко
Снимка: Росица Петрова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Страхотна сгряваща душата и полезна супа с лапад и пуешко"

Необходими продукти

  • пуешко месо - 1 подбедрица около 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • лапад - 200 г
  • ориз - 3 с.л. пълнозърнест басмати
  • сол
  • черен пипер
  • застройка
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешката подбедрица заедно с костта в посолена вода до готовност.

Междувременно отстранявайте образувалата се пяна.

Щом месото се свари, го накъсайте на дребни хапки, а бульона прецедете и запазете.

След това нарежете на ситно малка глава кромид лук, а моркова настържете на едро ренде.

Задушете ги в олиото с малко вода и сол, докато лукът омекне.

След това прибавете ориза и около литър от бульона, в който е вряло пуешкото.

Ориза, който ползвах, е пълнозърнест басмати и времето, което му е необходимо за готвене, е малко повече - затова го сложих още в началото.

Оставете пуешката супа на котлона да къкри около 20 минути.

След това добавете месото и ситно нарязан лапад.

Аз ползвах предварително бланширан и замразен лапад, защото сега не е сезонът му.

Гответе на слаб котлон още 10 минути, след което направете застройката на супата.

За нея смесете в купа един жълтък и 3-4 лъжици кисело мляко. Разбъркайте добре и започнете да прибавяте от горещия бульон на супата, като бъркате непрекъснато.

Щом температурите на застройката и супата с лапад се изравнят, може да прибавите застройката към супата.

Страхотна сгряваща душата и полезна супа с лапад и пуешко.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: