Баница с яйца, сирене и кренвирши

ТаняТаняНовак
12/08/2008
"Такава баница ще ви спретнем, че няма да мирясате, докато не я изядете до последната трошичка "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 563
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки парченца кренвиршите. Добавете към тях 3 разбити яйца и сиренето. Объркайте хубаво сместа.

Намажете тавичката хубаво с олио или масло. Вземете една кора и я намажете с олио или зехтин. Най-вкусно става с разтопено краве масло. Сложете още една кора отгоре и с лъжичка или ръка сложете от сместа в единия край на кората, поръсете с чубрица. Навийте на руло, усукайте рулото и сложете в тавичката. Така навийте всичките кори.

Разбийте яйцето, което ви е останало. Долейте малко топла вода към него, малко мазнина и залейте баницата.

Печете в загрята на 200 градуса фурна около 10-15 минути.

Когато е готова, извадете я, покрийте я с кърпа и я оставете да си почине малко. Може да поръсите преди сервиране с чубрица.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илиян
Илиян
02.02.2010 15:52
Сигурно е много вкусна.Сега я правя и ще я опитам. Много е вкусна, да знаете.
0
0