Зеленчуци на скара с фета

Зеленчуци на скара с фета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусни печени зеленчуци, полети с ароматен дресинг"

Необходими продукти

  • козе сирене - 200 грама
  • тиквички - 1 брой
  • чушки - 1 - 2 броя
  • домати - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • фета - 200 грама
  • копър - 1/2 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • магданоз - 1/2 връзка
  • соев сос - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л. бял
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво зеленчуците и ги нарежете.

Загрейте скара или грил тиган и ги изпечете.

В подходяща голяма чиния наредете печените зеленчуци.

Изпечете козето сирене и го сложете отгоре.

Наситнете копъра, магданоза и чесъна, а фетата нарежете на кубчета.

Поръсете ги върху зеленчуците.

Смесете соевия сос със зехтина, балсамовия оцет и малко сол.

Полейте зеленчуците с получения дресинг.

Зеленчуците на скара с фета са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: