Чийзкейк с карамелизирани круши

24/04/2014
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене3 мин.
  • Общо53 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо920
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити се смесват с меда и размекнатото краве масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се оставя в хладилника.

Подготовка на крушите: Крушите се обелват и се нарязват на тънки резенчета. Захарта се карамелизира с водата, добавя се кравето масло. Щом то се разтвори, в карамела се пускат и крушите.

Сместа се бърка на бавен огън и след 2-3 минути се отдръпва от котлона и се полива с рома. Сместа се оставя настрани като се отделят 3/4 от нея.

Подготовка на крема: Желатинът се накисва в рома и се разтапя на водна баня. Разбитото сирене се смесва със захарта, течността от крушите, половината от плодовете и заквасената сметана.

Прясното мляко се загрява с ванилията, добавя се желатинът и получената смес се изсипва при сиренето. Прибавя се и портокаловата кора, посипана със захар.

Всички продукти се разбъркват много добре и с полученият крем се покрива блатът. Сладкишът се поставя в хладилника.

Щом кремът се стегне, отгоре се нареждат останалите карамелизирани круши, които се заливат с останалата течност. Накрая се украсява с листа от мента и кейкът се връща обратно на студено.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар