Карамелизиран десерт с ябълки

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
30/05/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 170
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се карамелизира захарта. След изстиване и втвърдяване на карамела се разпределя по цялото дъно настърганото масло. Върху него във формата на цвете се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки, поръсват се с канела.

Върху тях се поръсват част от орехите, а отгоре се изсипва половината от тестото - приготвено, като се разбъркат добре с всички продукти за него. Върху него се нарежда пак пласт ябълки, пак канела, поръсват се останалите орехи и отгоре се изсипва останалото тесто.

Пече се в умерена фурна. След като изстине, сладкишът се обръща и карамелизираната част с ябълките остава отгоре.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар