Карамелизиран десерт с ябълки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
114
140
30/05/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 409
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се карамелизира захарта. След изстиване и втвърдяване на карамела се разпределя по цялото дъно настърганото масло. Върху него във формата на цвете се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки, поръсват се с канела.

Върху тях се поръсват част от орехите, а отгоре се изсипва половината от тестото - приготвено, като се разбъркат добре с всички продукти за него. Върху него се нарежда пак пласт ябълки, пак канела, поръсват се останалите орехи и отгоре се изсипва останалото тесто.

Пече се в умерена фурна. След като изстине, сладкишът се обръща и карамелизираната част с ябълките остава отгоре.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар