Карамелизиран десерт с ябълки

30/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 060
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се карамелизира захарта. След изстиване и втвърдяване на карамела се разпределя по цялото дъно настърганото масло. Върху него във формата на цвете се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки, поръсват се с канела.

Върху тях се поръсват част от орехите, а отгоре се изсипва половината от тестото - приготвено, като се разбъркат добре с всички продукти за него. Върху него се нарежда пак пласт ябълки, пак канела, поръсват се останалите орехи и отгоре се изсипва останалото тесто.

Пече се в умерена фурна. След като изстине, сладкишът се обръща и карамелизираната част с ябълките остава отгоре. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар