Бъркани соленки

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Бъркани соленки
Снимка: Геновева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Лесни, икономични, стават бая...а са толкова вкусни тези бъркани домашни соленки"

Необходими продукти

  • брашно - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 160 мл
  • извара - 200 г
  • чери домати - 15 бр.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставяме брашното.

Отгоре сипваме киселото мляко и върху него содата бикарбонат, която гасим с 1 с.л. оцет. След това сипваме олиото, солта и изварата и започваме да бъркаме с лъжица до получаването на гъста смес.

Подготвяме си тава, върху която поставяме хартия за печене. Вземаме с помощта на вилица част от сместа и поставяме в тавата.

Леко позаглаждаме топчетата с вилицата. На част от домашните соленки поставяме по едно чери домати в средата и притискаме.

Печем бърканите соленки в загрята фурна на 180 °C до готовност.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: