Ezine.bg»Рецепти»Салати»Австрийска салата

Австрийска салата

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Австрийска салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Салата за ценители на интересното, различното и вкусното"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кисело зеле - 500 г, изцедено, на едро
  • ябълки - 3 бр., обелени и почистени от семенната част
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чушки - 1 бр., зелена
  • моркови - 2 бр., на тънко
  • дресинг
  • оцет - 2 с.л., винен
  • зехтин - 4 с.л.
  • сметана - 4 с.л., прясна
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се поръсва със сол и се оставя да престои около 30 мин. Изплаква се и се отмива добре и към него се прибавя киселото зеле, ябълките, лимоновия сок, чушките и морковите.

Сос за салатата: Зехтинът, сметаната, оцетът се смесват и се разклащат в буркан с винтов капак. Добавя се солта и пиперът. Добре се разбърква. С получения сос се залива салатата. Преди сервиране оставя 30 мин.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: