Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с пържени филийки

Пилешка супа с пържени филийки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пилешка супа с пържени филийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • ориз - 80 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр. (сварени)
  • чесън - 8 скилидки
  • хляб - 4 филии
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в мазнината. Заливат се с 2 л вода и се добавя нарязаното на парченца месо.

Оставя се да се вари на слаб огън и когато месото е готово, се добавят предварително свареният ориз и нарязаните на ситно яйца.

Готовата супа се сервира, като се излива върху запържените филии хляб, поръсени с настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: