Ezine.bg»Рецепти»Риба»Паламуд с лук и домати на скара

Паламуд с лук и домати на скара

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Паламуд с лук и домати на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я разрежете по дължина. Овкусете със сол и черен пипер. Преместете всяка една върху намазано с мазнина парче фолио.

Нарежете лука, доматите и лимона на филийки. Сложете ги при рибата, заедно с чесъна. Поръсете със зехтин и магданоз и завийте плътно в краищата. Печете на предварително загрята скара.

По желание може да поднесете със задушени картофи.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: