Начин на приготвяне
Настържете средни тиквички на едро ренде и ги поръсете с малко сол.
Разбъркайте и поставете в гевгир, за да се отцедят за 30-40 минути.
През това време натрошете сиренето, а кашкавала нарежете на малки кубчета или го настържете на едро ренде.
Нарежете също пресни копър и магданоз, а чесъна пресовайте.
След това изстискайте добре тиквичките и прибавете към тях всички продукти за кето кюфтенцата.
Разбъркайте сместа и оформете зеленчукови кюфтета, които поставете в тава, покрита с хартия за печене.
Полейте със струйка зехтин и сложете да се пекат кюфтетата от тиквички в загрята фурна на 200 градуса фурна с вентилатор за 30 минути, докато добият приятен златист загар.
Кето зеленчукови кюфтета са превъзходна идея за лек обяд или вечеря.