Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки със зеленчуци

Палачинки със зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Палачинки със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • За 12 бр. палачинки
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л., разтопено + допълнително за мазане на тигана
  • Плънка
  • гъби - 200 г, на тънко нарязани
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 125 г
  • праз - 2 стръка
  • чушки - 1 бр., жълта
  • масло - 6 с.л.
  • тиквички - 2 бр., на филийки
  • бульон - 1 кубче, зеленчуков
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 2 ч.ч. (500 мл)
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • пармезан - 3/4 ч.ч. (100 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинковото тесто се приготвя и се оставя да престои в хладилника около час.

Плънка: Гъбите, целината, морковите, празът и чушката се запържват в 2 с.л. от маслото. Добавят се тиквичките, зеленчуковият бульон и пиперът, държи се на котлона около 7 мин. Добавят се сметаната и индийското орехче.

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Правоъгълна тава за печене се маже с масло. Разтопява се малко масло на умерена температура и се пекат палачинките, след което се поставят една върху друга.

Покриват се стените и дъното на тавата с палачинките, върху тях се разстила 1/4 от плънката. Покриват се с другия пласт. Най- накрая се завършва със зеленчуците. Поръсва се със сиренето. Пече се около 20 мин.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: