Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на скара с доматен сос

Ципура на скара с доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Ципура на скара с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И поотделно са хубави, но в комбинация са просто неустоими"

Необходими продукти

  • ципура - 1 кг (филе)
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • домати - 5 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме соса, като запържваме нарязания на ситно чесън в зехтина до златисто.

Режем доматите на ситно и ги сипваме вътре. Посоляваме и варим за около 10 минути или докато сосът се сгъсти. След това отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз.

Подправяме филето от ципура със сол и черен пипер, намазваме го обилно със зехтин и го слагаме да се пече на скарата. Заливаме готовата риба със соса и поднасяме с резени лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: