ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Задушени масловки и пачи крак в масло

Задушени масловки и пачи крак в масло

ЗорицаЗорица
Новак
1524624k88
Задушени масловки и пачи крак в масло
Снимка: Зорица
1 / 2
20/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Най-добрата комбинация от гъбки, която да сложите на трапезата."

Необходими Продукти

  • масло - 80 г
  • олио - 1 с.л.
  • гъби - 500 г горски (печурки, бейби манатарки, пачи крак, масловки)
  • лук - 1 глава
  • копър - 1/2 вр.
  • чесън - 2 ск., пресовани
  • черен пипер - на вкус
  • хималайска сол - на вкус
  • пресен лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган в масло и олио задушаваме нарязания лук.

Почистените и надребнени гъби също добавяме в тигана.

Задушаваме ги под капак до омекване, като бъркаме от време на време.

Накрая овкусяваме със скълцан чесън, сол и чер пипер.

Накрая ръсваме скълцан копър и свеж лук върху гъбките микс.

Задушени масловки и пачи крак в масло може да сервираме с охладено бяло вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: