Гаспачо от авокадо

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
19/10/2010
"Имате ли си любима рецепта за гаспачо? Вече имате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 021
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се бланшира в кипяща вода, след което се потапя в ледена вода. Обелва се и се почиства от семената.

Краставицата се обелва, чушката се почиства от семето, а лукът от обелките. Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета и се смилат в блендер. Прибавя се почистени от костилката и кожата авокадо. Отново се смила до гладко пюре. Подправя се със лимонов сок, сол, зехтин, смлян черен пипер, захар на вкус.

На сух тиган се запържва беконът, след което се отцежда върху кухненското руло.

Готовото гаспачо се разпределя по чинии и се гарнира с изпържения бекон и нарязаните кубчета домати.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mihail
mihail
15.11.2013 00:33
изглежда вкусно
0
0