Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Картофено руло с пъдпъдъчи яйца

Картофено руло с пъдпъдъчи яйца

Картофено руло с пъдпъдъчи яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Чудно картофено руло, в което са скрити малки пъдпъдъчи яйца - как да не го опита човек?"

Необходими продукти

  • картофи - 600 г
  • масло - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/4 връзка
  • кашкавал - 150 г
  • самардала
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 7 бр.
  • кренвирши - 2 бр
  • пуешка шунка - 3 слайса
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се покриват с вода. Посоляват се. Варят се до готовност. Отцеждат се и се оставят да поизстинат.

В малка тенджера се слагат пъдпъдъчите яйца, като предварително се измиват, защото при тях ще се вари и морковът. Морковът се разрязва на 2 и се слага в тенджерката. Заливат се с вода и се оставят да се варят 10 минути след завирането на водата.

Картофите се намачкват. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Картофите се овкусяват със самардала и сол ако е необходимо. Добавя се маслото. Добавят се и магданоза и лука. Кашкавалът се настъргва в съда. Добавят се двете яйца и цялата смес се омесва добре.

Сместа се оставя настрана докато се приготвят останалите продукти.

След сваряване на пъдпъдъчите яйца водата им се излива и се покриват със студена вода.

Кренвиршите се обелват. Нарязват се на 2 по дължина. Всяка от половинките се разрязва на още 2 по дължина. Морковът се обелва и нарязва по същият начин като кренвиршите. Пъдпъдъчите яйца се обелват.

Подготвя се караванка с хартия за печене, като също се намазнява. Използвам хартия за печене заради кашкавала.

Обикновенна найлонка се разрязва, така че да стане по-голяма. Върху нея се разпределя картофената смес като блат с дължина на караванката.

В средата се нареждат подготвените продукти - кренвирши, пъдпъдъчи яйца и моркови. С помощта на найлонката се завива и оформя рулото. Прехвърля се в караванката. Добавя се още малко олио ако е необходимо. Оформеното солено руло се поръсва с още малко самардала отгоре.

Пече се около 30 минути на 200 градуса. Отгоре се нареждат слайдовете пуешка шунка и отново се поръсва със самардала.

Връща се във фурната за около 10 минути. Картофеното руло с пъдпъдъчи яйца е готово да бъде нарязано.

Картофеното руло с пъдпъдъчи яйца е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: