Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се покриват с вода. Посоляват се. Варят се до готовност. Отцеждат се и се оставят да поизстинат.
В малка тенджера се слагат пъдпъдъчите яйца, като предварително се измиват, защото при тях ще се вари и морковът. Морковът се разрязва на 2 и се слага в тенджерката. Заливат се с вода и се оставят да се варят 10 минути след завирането на водата.
Картофите се намачкват. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Картофите се овкусяват със самардала и сол ако е необходимо. Добавя се маслото. Добавят се и магданоза и лука. Кашкавалът се настъргва в съда. Добавят се двете яйца и цялата смес се омесва добре.
Сместа се оставя настрана докато се приготвят останалите продукти.
След сваряване на пъдпъдъчите яйца водата им се излива и се покриват със студена вода.
Кренвиршите се обелват. Нарязват се на 2 по дължина. Всяка от половинките се разрязва на още 2 по дължина. Морковът се обелва и нарязва по същият начин като кренвиршите. Пъдпъдъчите яйца се обелват.
Подготвя се караванка с хартия за печене, като също се намазнява. Използвам хартия за печене заради кашкавала.
Обикновенна найлонка се разрязва, така че да стане по-голяма. Върху нея се разпределя картофената смес като блат с дължина на караванката.
В средата се нареждат подготвените продукти - кренвирши, пъдпъдъчи яйца и моркови. С помощта на найлонката се завива и оформя рулото. Прехвърля се в караванката. Добавя се още малко олио ако е необходимо. Оформеното солено руло се поръсва с още малко самардала отгоре.
Пече се около 30 минути на 200 градуса. Отгоре се нареждат слайдовете пуешка шунка и отново се поръсва със самардала.
Връща се във фурната за около 10 минути. Картофеното руло с пъдпъдъчи яйца е готово да бъде нарязано.
Картофеното руло с пъдпъдъчи яйца е много вкусно.