Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъбен гулаш с къри

Гъбен гулаш с къри

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Гъбен гулаш с къри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 400 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 връзка пресен
  • чушки - 300 г червени пиперки
  • зелен фасул - 250 г
  • маргарин - 50 г
  • къри - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200 г изцедено
  • соев сос
  • мед - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме на дребно лука и чесъна. Чушките и пресния лук нарязваме на колелца.

Бланшираме фасула за 3 минути във вряла вода. Задушаваме гъбите в маслото. Прибавяме чесъна и лука и пържим около 5 минути.

Разбъркваме брашното и кърито, прибавяме ги към фасула. Овкусяваме със соев сос и мед.

Оставяме сместа да поври още 5 минути. Загряваме олиото и в него запържваме зеленчуците около 6 минути.

След това ги прибавяме към соса и разбъркаме. След 7 минути наръсваме със сол и черен пипер.

Отдръпваме от огъня и сервираме с ориз.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: