Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Венецианска супа с макарони

Венецианска супа с макарони

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Венецианска супа с макарони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • макарони - 150 г
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • картофи - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • бяло вино - 225 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в загрятата мазнина. Заливат се с бульона и се добавя нарязаният на кубчета картоф.

Когато той омекне, се сипва накълцаният магданоз и супата се пасира.

Добавят се предварително сварените и отцедени макарони, виното, солта и черният пипер. Щом заври, се сваля от котлона и се сервира гореща.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: