Печен пипер с бял сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
2162342
Печен пипер с бял сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Традиционна българска рецепта, която знаем от най-големите майсторки в кухнята - нашите баби!"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 - 700 мл пълномаслено
  • чушки - 10 бр. червени
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечените чушки белим и посоляваме, след което ги запържваме в сгорещено масло за кратко.

Редим ги в дълбока чиния.

Междувременно запържваме и брашното в масло, след което го смесваме с мляко. Така се получава нещо като млечна каша.

Добавяме със сол на вкус и оставяме да се вари 4-5 минути на тих огън, докато се сгъсти.

С този сос поднасяме чушките, като ги поливаме. За финал наръсваме гозбата с чушки със скълцан пресен магданоз.

Печен пипер с бял сос може да се сервира и с чуден селски хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: