ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния със сметана

Пилешка яхния със сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Пилешка яхния със сметана
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Морковите и празът се изчистват и се нарязват „Жулиен”.

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета с размер 2 см.

Маслото се разтопява в дълбок тиган на средна температура, след което се добавят зеленчуците, дафиновите листа и черния пипер и се сотира около 5 мин., без да се оставят зеленчуците да се зачервят силно. Добавя се и бульонът и се оставя да заври. Добавя се и пилешкото месо и се оставя да ври на слаб огън около 10 мин. След това пилешкото се изважда и се нарязва на парчета.

Яйчният жълтък се разбива, като се долива 200 мл. от бульона и се бърка постоянно.

Получената смес се връща обратно в тигана заедно със сметаната, като се бърка.

Загрява се отново до температура пред завиране, добавя се пилешкото и се овкусява.

Сервира се в купички.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: