Пица Маргарита с рукола

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
13/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • пармезан - 2 с.л.
  • домати - 300 г, консервирани
  • моцарела - 180 г, на тънки филийки
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • рукола - 1 връзка
  • пармезан - 60 г на люспи
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Фурната предварително се загрява до 220 градуса.

Намазва се форма за печене на пица с диаметър 30 см с растителна мазнина. След като е готово вече тестото се омесва за 1 мин. и се разплесква във формата за печене.

Поръсва се с пармезана, доматите, моцарелата и по желание чесън. Пече се около 15-25 мин., докато си промени цветът в златистокафява. След като се извади от фурната, се обсипва с руколата, зехтин и пармезан.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар