Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Арабски питки»Арабски питки с типово брашно

Арабски питки с типово брашно

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Арабски питки с типово брашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 400 г типово
  • мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се захарта, солта, маята и зехтинът. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Оставя се покрито да втаса. Готовото тесто се разделя на топки, които се разточват на тънки питки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.

Питките се пекат от двете страни върху загрят тиган или сач. Готовите питки се намазват с вода и се покриват с кърпа.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: