Начин на приготвяне
Накисваме месото за една нощ в тенджера с вода, за да източим кръвта. След което го натриваме със сол, черен пипер, червен пипер и правим разрези с нож по повърхността му.
В разрезите поставяме почистения и нарязан на шайби лук и скилидки чесън.
Слагаме месото в йенски съд върху пергаментова хартия и заливаме със сайдера (в който сме разтворили кубчето бульон), сока от ананас и зехтина.
Поръсваме с чубрица, увиваме в хартията, покриваме с капак и печем в предварително загрята фурна до 160°С около 3 часа (до омекване на месото) и после за 30 минути на 180°С, развито без капак.
От останалата марината правим сос, като я прехвърляме в тенджера и добавяме малко брашно и масло.
Бъркаме с дървена шпатула, докато леко се сгъсти сосът.
Поднасяме печеното свинско, залято със соса и с подходяща гарнитура.
Да Ви е сладко!