Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Препечени филийки»Препечени филийки с гъби

Препечени филийки с гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Препечени филийки с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 600 г, манатарки, нарязани по желание
  • масло - 1 1/2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава, на ситно
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • мащерка - 1 с.л., или магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 1/2 ч.ч. (125 мл), зеленчуков
  • франзела - 1 бр., на филийки, препечена или хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и мащерката се запържват в маслото и зехтина.

Добавят се гъбите, осоляват се и се поръсват с черен пипер около 5 мин. Добавя се и бульонът.

Държат се на огъня около 10 мин. Всяка препечена филийка се маже с гъбената смес.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: