Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с четири вида сирене и картофи

Пай с четири вида сирене и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пай с четири вида сирене и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 200 г, сварени
  • яйца - 2 бр.
  • теледжо - 125 г
  • робиола - 60 г
  • кресченца - 60 г
  • ементал - 6 с.л. настъргано
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • тесто - 250 г, многолистно, замразено, след това размразено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 220 градуса.

Форма за печене се постила с восъчна хартия (25 х 18 см).

Картофите се блендират заедно с едно яйце, трите вида сирене (Теледжо, Робиола и Кресченца) и черният пипер, докато се смесят добре.

Многолистното тесто се развива върху набрашнен плот.

По дъното и стените на приготвената форма за печене се разстилат 2/3 от тестото, като се оставя да виси и по ръбовете ѝ.

Цялата повърхност се надупчва с вилица и се пълни с картофената смес, след което се покрива с останалият лист.

Прегъват се висящите краища, за да се запечата апетитния солен пай.

Горната част също се надупчва с вилица. Разбива се и другото яйце и се нанася върху пая с четчица.

Поръсва се с ементала и се запича около 15-20 мин - докато тестото на пая с четири вида сирене и картофи стане златисто.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: