Начин на приготвяне
Маята сипете в млякото, добавете 1 с.л. брашно и захарта. Оставете да се активира на топло.
Брашното пресейте, направете дупка в средата и сипете маята. Добавете яйцата (без 1 жълтък), сол и малко олио. Замесете тесто, добавяйки останалото олио с ръце.
Покрийте тестото и оставете да втаса. Киселеца почистете и бланширайте. Задушете в масло, оставете да изстине. Добавете сиренето и смесете.
Разточете тестото на кора, нарежете на ленти. Сложете от плънката върху всяка лента и завийте на охлювче.
Наредете в намазнена тава и оставете пухкавия тутманик да втаса.
Намажете с жълтък и печете на 170-200 градуса до готовност.
Поръсете с малко студена вода, покрийте с кърпа и оставете да почине преди да си хапнете от пролетния тутманик със зелении и сирене.