Пърленка с кашкавал, сирене и риган

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
02/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 885
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче. Изсипва се содата, разтворена в млякото, солта и яйцето. Омесва се меко тесто и се оставя да почине за половин час.

От тестото се късат парчета и се разточват на тънко. Поръсват се с настърган кашкавал, натрошено сирене, риган и върху всяка пърленка се слага парченце масло.

Прегъват се на плик и се нареждат върху алуминиево фолио, намазано с олио. Пекат се в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар