Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с гъби и джоджен

Дроб сарма с гъби и джоджен

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Дроб сарма с гъби и джоджен3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • клонки от бакла - 5 бр. (листата)
  • агнешки дреболии - 400 грама сварени (без далака)
  • печурки - 4 - 5 средни
  • джоджен - 5 стръка
  • зелен лук - 3 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • заливка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сварените агнешки дреболийки на ситни кубченца.

Измийте ориза, нарежете джоджена, зеления лук и листата от бакла.

Сипете олио в тава и прибавете нарязаните гъби и зелен лук. Пъхнете в загрятата фурна, за да се задушат.

Извадете и сипете ориза. Върнете във фурната и задушете докато зрънцата му станат стъклени.

Прибавете дреболиите, джоджена и баклата. Налейте 3 чаши от бульона на дреболийките, овкусете със сол и червен пипер.

Сложете във фурната и печете дроб сармата до готовност.

Разбийте яйцата с млякото и я залейте. Върнете да се запече до апетитен загар.

Дроб сармата с гъби и джоджен е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: